INITIATIE EN IMPLEMENTATIE VOOR GEMEENTELIJKE ORGANISATIES

De Stichting Instituut voor Gemeentelijke Innovatie IVGI en Lagant zijn een intensief partnerschap aangegaan op het gebied van procesoptimalisatie bij gemeentelijke organisaties.

Het IVGI helpt gemeenten met het opgang brengen van innovatieve projecten en het boeken van zichtbare, duidelijke resultaten. Dat doen zij onder andere op het gebied van duurzaamheid, participatie en procesoptimalisatie. In dit soort veranderprocessen wordt in veel gevallen een claim gelegd op de gemeentelijke organisaties en vooral op de mensen die daarin werkzaam zijn. Het zijn tenslotte de medewerkers die veranderingen moeten bewerkstelligen, doormaken en omarmen.

Lagant is de implementatiepartner voor het IVGI geworden, om invulling te geven aan het groeiende aantal initiatieven van het IVGI. De kennis, ervaring en programma’s van Lagant, onder andere op het gebied van flexibiliseren en wendbaar maken van organisaties, sluiten naadloos aan bij de veranderingsnoodzaak. Dit niet in de laatste plaats door de ervaring die Lagant heeft in het creëren van een organisatiecultuur waarin slimmer samenwerken en vooral het menselijke aspect voorop staat.

IVGI verzorgt programma’s om gemeenten en hun bewoners bewust te maken van de noodzaak tot veranderen, in de vorm van lezingen, workshops en adviezen. Besluiten gemeenten een veranderingsproject te starten dan kan IVGI de implementatie van de processen nu nog beter en sneller ondersteunen door de inzet van Lagant.